Konsert "Husmann" og utstillingsopning "Et underlig fenomen"

Arrangementsinformasjon

HUSMANN er eit tingingsverk laga til husmannsplassen Kvemmadokkje i Ulvik. Urframføringa der 13.juli 2019 vart ein stor suksess – og grunna korona vert dette fyrste gong Husmann framførast siden premieren. Husmann er eit musikkteater. Manus er skrive av den prislønna forfattaren Ruth Lillegraven frå Granvin, og musikken er komponert av Rannveig Djønne og Annlaug Børsheim. Rannveig spelar toradar, og Annlaug feler, song og gitar. Saman med dei på scena står dei røynde og dyktige skodespelarane Morten Svartveit og Kjærsti Odden Skjeldal, og folkedansaren Torkjell Lunde Børsheim. Manuset er skrive med inspirasjon frå husmannslivet i Hardanger og musikken henta inspirasjon frå tradisjonsmusikken.

Før konserten vert det opning av utstillinga ET UNDERLIG FENOMEN med måleri av kunstnaren An Doan Nguyen. Verka er laga etter reise og opphald i Hardanger, her eit motiv frå Utne. Utstillinga er kuratert av Kjell-Erik Ruud, i samarbeid med Hardanger kunstlag.